O le fausiaina o faʻaputuga faʻapipiʻi ua avea ma galuega faʻafaigaluega autu i le tele o atunuu

O le fausiaina o le fa'aputuina o fa'aputuga ua avea ma se galuega fa'afaigaluega autu i le tele o atunu'u, ma o le vaega o le eletise e teu ai le malosi feavea'i ua o'o i le fa'atupulaia tele.

Ua fa'alauiloa aloa'ia e Siamani se fuafuaga fa'ameaalofa mo nofoaga fa'aola mo ta'avale eletise, fa'atasi ai ma le fa'afaigaluegaina o le 110 piliona piliona!O loʻo fuafua e fausia le 1 miliona nofoaga faʻapipiʻi i le 2030.

E tusa ai ma lipoti a le aufaasālalau a Siamani, e amata mai i le aso 26, soʻo se tasi e manaʻo e faʻaogaina le malosi o le la e faʻaalu ai taavale eletise i le fale i le lumanaʻi e mafai ona talosaga mo se fesoasoani fou a le setete e tuʻuina atu e le KfW Bank a Siamani.

Le fausiaina o faʻaputuga faʻapipiʻi

E tusa ai ma lipoti, o nofoaga tumaoti o loʻo faʻaogaina saʻo mai luga ole fale e mafai ona maua ai se auala lanu meamata e faʻaalu ai taavale eletise.O le tu'ufa'atasiga o nofoaga fa'atumu, faiga fa'aola photovoltaic ma faiga e teu ai le malosi o le la e mafai ai.O loʻo tuʻuina atu nei e le KfW fesoasoani e oʻo atu i le 10,200 euros mo le faʻatauina ma le faʻapipiʻiina o nei masini, ma le aofaʻi o fesoasoani e le sili atu i le 500 miliona euros.Afai e totogi le tupe sili ona maualuga, e tusa ma le 50,000taavale eletiseo le a manuia tagata e ona.

Na faailoa mai e le lipoti e tatau i tagata talosaga ona ausia tulaga nei.Muamua, e tatau ona avea ma se fale nofomau;condos, fale tafaoga ma fale fou o loʻo faʻatulagaina e le agavaa.E tatau fo'i ona maua le ta'avale eletise, pe okaina.O ta'avale fa'atasi ma ta'avale a kamupani ma ta'avale pisinisi e le o aofia i lea fesoasoani.E le gata i lea, o le aofaʻi o le fesoasoani e fesoʻotaʻi ma le ituaiga faʻapipiʻi.

O Thomas Grigoleit, o se tagata tomai faapitoa i le malosiaga i le German Federal Trade and Investment Agency, na ia faapea mai o le polokalame fou o le totogi o le la e fetaui lelei ma le masani a le KfW i le faatupeina, lea e mautinoa lava o le a fesoasoani i le faalauiloaina manuia o taavale eletise.sao taua.

O le German Federal Trade and Investment Agency o le fefa'ataua'iga i fafo ma le lala sooupu fa'afaigaluega a le malo tele o Siamani.O le lala sooupu e tuʻuina atu faʻatalanoaga ma lagolago i kamupani mai fafo e ulufale atu i le maketi Siamani ma fesoasoani i kamupani faʻavae i Siamani e ulufale atu i maketi i fafo.

E le gata i lea, na faʻasalalau e Siamani o le a faʻalauiloaina se fuafuaga faʻaosofia o le 110 piliona piliona, lea o le a muamua lagolagoina le pisinisi a Siamani.O le 110 piliona piliona o le a faʻaaogaina e faʻalauiloa ai le faʻafouina o pisinisi a Siamani ma le puipuiga o le tau, e aofia ai le faʻavaveina o tupe teufaafaigaluega i vaega faʻapitoa e pei o le malosi faʻafouina., Siamani o le a faʻaauau pea ona faʻalauteleina tupe teufaafaigaluega i le malosiaga fou.Ole numera o taʻavale eletise i Siamani e faʻamoemoe e faʻateleina i le 15 miliona i le 2030, ma le numera o nofoaga lagolago e mafai ona faʻateleina i le 1 miliona.

O loo fuafua Niu Sila e faaalu le $257 miliona e fausia ai le 10,000 taavale eletise e faatumu ai faaputuga

O le a toe fa’aleleia e le Vaega Faaupufai a Niu Sila le tamaoaiga e ala i le tele o tupe teu fa’afaigaluega i atina’e e mana’omia e le atunu’u mo le lumana’i.Ta'avale eletise fa'aputu fa'atumuo aseta o le a avea ma galuega autu e teu faafaigaluega ai o se vaega o le fuafuaga a le National Party i le taimi nei e toe fausia le tamaoaiga.

Ona o le faiga o le suiga o le malosi, o le a faateleina ai le numera o taavale fou malosi i totonu o Niu Sila, ma o le a faaauau pea le fausiaina o mea faigaluega lagolago.O le a faʻaauau pea ona faʻalogo le au faʻatau mea taʻavale ma le faʻatau oloa i lenei maketi.

Ona o le faiga o le suiga o le malosi, o le a faateleina ai le numera o taavale fou malosi i totonu o Niu Sila, ma o le a faaauau pea le fausiaina o mea faigaluega lagolago.Tagata fa'atau vaega ta'avale mafa'aputuga o utao le a faʻaauau pea ona gauai atu le au faʻatau i lenei maketi.

Ua avea le Iunaite Setete ma maketi o taavale eletise lona lua i le lalolagi, ma faaosofia ai le manaʻomia mo le faʻaputuina o faaputuga e oʻo atu i le 500,000.

E tusa ai ma faʻamatalaga mai le ofisa suʻesuʻe Counterpoint, o faʻatauga o le tele o taʻavale i le maketi o taavale eletise a Amerika na faʻatupulaia tele i le afa muamua o le 2023. I le kuata muamua, na faʻatupulaia malosi le faʻatau atu o taavale malosi i le Iunaite Setete, e sili atu nai lo Siamani e avea ma le lalolagi lona lua-tele tele maketi taavale fou malosi ina ua uma Saina.I le kuata lona lua, o faʻatauga o taʻavale eletise i le Iunaite Setete na siitia i le 16% faʻatusatusa i le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai.

Aʻo faʻaauau pea le faʻatupulaia o le maketi o taavale eletise, o loʻo faʻavavevave foi le fausiaina o atinaʻe.I le 2022, na fuafua ai le malo e faʻaagaga le US $ 5 piliona i le fausiaina o faʻaputuga faʻapitoa mo taʻavale eletise, ma le faʻamoemoe o le fausiaina o le 500,000 taʻavale eletise i le Iunaite Setete i le 2030.

O poloaiga na si'itia 200%, feavea'i le teuina o le malosi na pa i le maketi a Europa

O masini feavea'i e teu ai eletise e fiafia i ai le maketi, aemaise lava i le maketi a Europa lea o le le lava o le eletise ma le faʻaogaina o le eletise e mafua mai i le faʻafitauli o le malosi, ma o le manaʻoga ua faʻaalia le tuputupu aʻe pa.

Talu mai le amataga o lenei tausaga, o loʻo faʻaauau pea le faʻatupulaia o le manaʻoga mo mea e teu ai le malosi feaveaʻi mo le faʻaogaina o le eletise i avanoa feaveaʻi, tolauapiga ma nisi o faʻaoga fale.O poloaiga na fa'atau atu i maketi a Europa e pei o Siamani, Falani, ma le Malo Tele na fa'atatau mo le kuata o fa'atonuga a le lalolagi.


Taimi meli: Oke-17-2023